hits

Derfor digger jeg Michelle Obama

kommentarer


Foto: Scanpix

Hvorfor er Michelle Obama så populær? Hvorfor er det så mange som digger henne? Hvilke egenskaper har hun? 
Og er det de egenskaper som gjør henne til en god leder?

Har du lagt merke til hvor populær Michelle Obama har blitt i sosiale medier? Ta bare denne saken som Nettavisen skrev for noen uker siden, som har blitt delt overalt siden.

I løpet av sine snart åtte år som førstedame har Michelle oppnådd bred støtte i den amerikanske befolkningen, og ellers i verden. Mange mener Michelle Obama burde bli president, men Michelle har så langt vært krystallklar på at hun absolutt ikke kommer til stille som presidentkandidat. Men det vil nok endre seg tror jeg.

At så mange ønsker at Michelle Obama skal bli president kan også være et uttrykk for at mange har behov for å drømme seg bort fra det faktum at en rasist, løgner og kvinnehater snart blir den mektigste mannen i verdens mektigste land.

Men, tilbake til Michelle Obama og hva det er som gjør at så mange digger henne:

Hun har potensial.
Når folk responderer på Michelle Obama på den måten som de gjør, tror jeg det er fordi de ser at hun har potensial. Og det trengs om man skal bli sett på som en leder. Ingen vet hva som kommer til å skje i årene fremover. Digitaliseringen, og alle endringer som drives fram av den eksponentielle veksten i datateknologi, gjør at verden forandrer seg raskere enn noensinne. Derfor er det ikke nok å kunne vise til at man har gjort bra saker i fortiden, eller har en lang og fin CV. 2010 er allerede gamledager. 

Michelle Obama har ikke tiår med politisk erfaring bak seg, selv om åtte år i det hvite hus definitivt gir gode erfaringer. Hun har heller ikke årelang bakgrunn fra business, noe amerikanerne veier tyngre enn det meste. Men hun har «noe» og det «noe» er potensial (kanskje litt av det samme «noe» som mannen hennes klarte å mane fram i sin da han var presidentkandidat). 

Derfor tror jeg vi elsker Michelle Obama. Gjennom sine karaktertrekk og sitt engasjement klarer hun å overbevise oss om at hun har potensial til å lede og utrette saker. Så hvordan gjør hun det?

  • Hun er en inspirerende og en meget dyktig kommunikatør. Bare se hvordan Melania Trump kopierte talen hennes
  • Hun er genuin 
  • Hun er ikke redd for å si hva hun mener eller vise hva hun føler
  • Hun er viser omsorg for andre
  • Hun er sterkt engasjert
  • Hun viser et stort engasjement, spesielt mot intoleranse, fremmedfrykt og kvinnehat
  • Hun har humor
  • Hun er smart

Men hva syns du? Bør Michelle Obama stille til valg? Og hvorfor tror du at så mange digger Michelle Obama?

Hilsen Trine