hits

Slik får du sparken etter julebordet

kommentarer


Denne helgen er det mange julebord, selv var jeg i går med mine svenske og norske kollegaer hos Hammer & Hanborg på vårt årlige julebord. Vi startet dagen med en samling hvor vi reflekterte over 2016 og hva vi skal fokusere på i 2017. Deretter var vi ute i Stockholm hvor vi sammen lagde en deilig middag. En veldig hyggelig dag og kveld, uten noen skandaler å rapportere.

Men for noen dager siden overhørte jeg en samtale mellom to julebordtravere på bussen. Den ene skulle egentlig vært på jobb klokken 6, og sidemannen lurte på om han ikke kom til miste jobben nå som klokka allerede hadde passert 9. Men syvsoveren var av den mer stoiske typen og påpekte at for ham kom dette til å gå helt fint, for en kollega hadde nemlig slått til sjefen  under gårsdagens julebord. Hvis noen skulle miste jobben så var det sluggeren og ikke syvsoveren.
 
Nå er nok de fleste julebord langt hyggeligere og mer skandalefrie enn dette. Men de fleste av oss har jo hørt historier om folk som tafser, slår, skjeller ut og ellers går langt over streken i fylla. For eksempel kjenner 360 000 nordmenn noen som har våknet i feil seng etter et julebord.
 
I verste fall kan dårlig oppførsel på julebordet gi deg sparken. Men siden vi har et sterkt stillingsvern i Norge, så det er faktisk ikke så lett. Så hva må du gjøre hvis du skal miste jobben på julebordet?
 
Vel, steg nummer én er naturligvis å bli overstadig beruset. Nøkkelen til all ugang ligger i bunnen av en flaske akevitt og øl, øl og mere øl. Det er ingen skam å spy. Gjerne på slipset til sidemannen eller på veska til borddama.
 
Steg nummer to er å legge fra seg alt som finnes av høflighet. Sørg for at du uttrykker deg med grove verbale ytringer så langt det lar seg gjøre. Alle som noen sinne har irritert deg, eller snakket med deg tidligere, bør få så huden flagrer.
 
Det tredje på agendaen din bør være å gi mest mulig seksuell oppmerksomhet til de andre fra jobben. Ikke kast bort tid på servitrisen her. Knip, kyss, tafs, jokk og gnukk på kollegene det du er god for. Dette funker forøvrig ekstra godt om du er sjefen i selskapet. Det er forresten ingen krav om å du skal begrense seg til bare ett kjønn. Om du inntar en mer panseksuell holdning dobler du faktisk sjansene dine for å få sparken med denne fremgangsmåten.
 
Mange kan også bli usikre på hva slags kleskode som gjelder på julebord, men her er svaret tydelig: Når det gjelder bekledning så bør du følge mantraet less is more.

Jobber du i et børsnotert selskap bør du selvfølgelig også huske å twitre mest mulig kurssensitiv informasjon i løpet av kvelden, og uansett må du ikke glemme å tipse media om skandalejulebordet til jobben din og sende masse bilder. Gjerne MyStory på Snapchat.
 
Avslutningsvis kan du jo følge i fotsporene til syvsoverens kollega. Å utøve fysisk vold mot kollegaer er en veldig effektiv måte å skape oppmerksomhet rundt din egnethet som ansatt. Den eller de du velger å angripe bør selvfølgelig være mindre enn deg, gjerne på et lavere stillingsnivå, og av motsatt kjønn.
 
Men husk: Det kan være krevende å få sparken etter bare ett julebord. Så fortvil ikke om alt du ender opp med er noen kraftige advarsler. Følg opp den gode trenden til sommerfesten.

Har du en god julebordhistorie? Del den gjerne her i kommentarfeltet

 

God helg og god jul!

 

Hilsen Trine