hits

Make a life, not a living!

kommentarer


Å ta ansvar for egen lykke handler også om å ta ansvar for å få den jobben du vil ha. For å komme på rett vei er det ikke feil å be om hjelp. Det er mange av oss som trenger det innimellom.

Vi er heldige som lever i et samfunn med så mange friheter og valg. Men å ha for mange valg kan også være overveldende. Jeg tror nok mange opplever at det kan bli litt for mye iblant. For hva om man velger feil? 

USA er jo bygd på en drøm om at hvem som helst skal kunne bli eller gjøre hva som helst. Det er bare å velge. I romjula var jeg en tur i Miami og jeg fikk litt å tenke på når det gjelder muligheter og personlig frihet når jeg snakket med amerikanere. Du kan si hva du vil om Trump, men når den vanlige amerikaner ikke har opplevd inntekstvekst på 30 år er det ikke rart at så mange blir forbannet over den store avstanden mellom drøm og virkelighet. 

Mens vi her hjemme har opplevd en ekstrem oljerikdom de siste tiårene, har folk flest i USA måtte kjempe på en helt annen måte.  Den siste tiden har det blitt vanskeligere her hjemme også, spesielt i næringer som berøres av oljeprisnedgangen, men som nasjon går det likevel fortsatt veldig bra.

Greit nok er ikke godt nok
At vi har det så godt gjør at det blir lett å finne seg til rette med det som er greit nok. Men det som er greit nok er ikke nødvendigvis det vi ønsker oss aller mest av ut livet. 

At vi har det så godt i Norge har kanskje ført til at vi ikke er vant til å anstrenge oss for å finne et levebrød. Det igjen gjør at vi ikke anstrenger oss for å få det livet vi vil ha. Men å ha ansvar for egen lykke krever at vi anstrenger oss. Når så mange timer av livet går med på å være på jobben, tenke på jobben, eller stresse over det du burde gjort på jobben, er det klart at levebrødet er en avgjørende del av livet.

Jeg har vært hodejeger i over ti år og jeg treffer omtrent 1 000 personer hvert år som ønsker å bytte jobb. Mange ting som går igjen, men jeg har spesielt merket meg hvor mange som tror at alt ordner seg av seg selv. Sånn tenker folk som ikke har møtt motgang. Eller har måttet ta ansvar for egen lykke. 

Du må selv ta ansvar
Det er ikke sånn at ting kommer av seg selv, verken i næringslivet eller i resten av livet. Hvis du skal få det du ønsker ut av livet er du nødt til å ta ansvar for egen lykke og for å få den jobben du vil ha. Siden så mange av oss har vært vant til å ha det lett, må mange ha litt hjelp for å klare dette. 

På jobben min tar vi derfor tak i dette. I samarbeid med Kristina Närman, gründer av Care of Next og The Professional Freedom Academy, tilbyr vi et kurs i personlig utvikling. Kurset er ment å gjøre det enklere å komme igang med å finne sin egen vei for å utvikle seg. Du kan også melde deg på. Vi starter 6. februar!

 

Hilsen Trine