hits

Betaler du julebordet selv?

kommentarer


 

Er julebordet egentlig et jobbarrangement om du må betale for hele spetakkelet ut av egen lomme? Hvis julebordet skal være et jobbarrangement, eller en gave til de ansatte, går det vel ikke an at sjefen krever at folk skal betale for festen selv?

Jada, mange kommuner har en utfordrende økonomi. Ansatte i kommune og stat bør ikke sløse med skattebetalernes penger. Men jeg kjenner flinke og hardtarbeidende lærere og sykepleiere som må betale en svær egenandel for å være med på jobbens julebord. Noen må faktisk betale for hele gildet selv. Det synes jeg er smålig. Hvis du som sjef trekker de ansatte i klesbutikken lønn hver måned for å bruke pengene til å betale julebordet med når du et nytt nivå i smålighet, spør du meg. La de ansatte spis og drikke (i moderasjon). Et julebord fortjener de fleste! 

Utover at folk har fortjent en takk for årets innsats, tenker jeg at det også er andre grunner til at det kan være lurt av sjefen å betale for festen. For eksempel blir det også enklere å sette ned foten ved dårlig oppførsel. Det beryktede julebordet er jo et minefelt for både ledere og medarbeidere. Og selv om jeg i fjor kom med noen råd om hva du må gjøre for å lykkes med å få sparken etter julebordet (advarsel: ironi), har sjefen et ansvar for at ting går riktig for seg.

Seksuell trakassering på julebordet er en av tingene som sjefen bør være obs på, og #metoo-kampanjen har vært en viktig påminnelse om hvor mange som fortsatt utsettes for uønsket seksuell oppmerksomhet. Dessverre har julebordene rykte på seg for å være det jobbarrangementet som avler flest uønskede hendelser i løpet av året. En undersøkelse viser for eksempel at 360.000 nordmenn kjenner noen som har havnet i feil seng etter et julebord. Derfor er det mange som har tatt til orde for at de som oppfører seg dårlig på julebordet skal miste jobben, og viser til at sjefen har et ansvar for å sette tydelige regler for hva som er ok og ikke ok når vi er på jobb.

Men om du må betale for julebordet selv: Er du på jobb da?

Julebordet er et jobbarrangement, men jeg kjenner ingen som får betalt, eller som får avspasering etter julebordet. Så spørsmålet mitt blir da om du faktisk er på jobb når du er på julebord? Om jobben betaler for maten, mener i hvert fall jeg at julebordet må regnes som jobb. Da har arbeidsgiveren rett til å stille krav til hvordan de ansatte oppfører seg. Men er sjefen fortsatt sjef om de ansatte betaler festen ut av egen lomme?

Hvordan er det hos deg? 
Spanderer jobben julebordet, eller må du betaler for gildet selv? 
Og er alt «lov» om jobben ikke betaler for festen?